20210412 Fiskesuppe med laks

Laksesuppe med asiatisk vri

En enkel smakfull fiskesuppe på prinsippet “koke suppe på en spiker”.

Du tar hva du har av fisk og grønnsaker. Jeg har alltid en remse laks i fryseren og grønnsaker av ulike slag i kjøleskapet. Du kutter alt i spisestore biter så suppen kan spises med skje. Ettersom jeg har poteter i suppen denne gang så serverte jeg uten brød, men det er opp til deg.

Karrien setter en lekker farge og god smak på retten som passer utmerket til laksen, samtidig som kokosmelken gir suppen en nydelig kremet konsistens og smak.

Jeg fikk ikke tatt bilde før suppen var fortært, men det kommer neste gang, midlertidig bilde fra Adobe Stock 😉

Oppskriften er mest til eget bruk ettersom jeg lager mat i forhold til hva jeg har tilgjengelig. Denne gangen ble det så vellykket at jeg måtte skrive ned hva jeg hadde i spikersuppen.

Denne sammensetningen ble kjempegod J;_D))

Ingredienser

2-3 ss olivenolje
2-3 ss virgen olivenolje
2 ts vanlig karry
2 ts hot karry
1 charlottløk kuttet fint
3 fedd hvitløk
4 stilker stangselleri i biter
1/2 søt rød paprika i biter
10-12 små mandelpoteter i biter
2 store gulerøtter i skiver
fiskesaus etter smak og behag
ca 1/2 l vann
330 ml kokosmelk Ânglamark el.

4 stykker laks i biter

Pynt:
Noen blader basilikum som kuttes fint i strimler og drysses over før servering

Fremgangsmåte

Jeg bruker en stor jerngryte som varmes opp på ovnen. Heller i olivenoljen til steking av krydder og grønnsaker. Hvitløken har jeg hel i med skallet på som jeg fjerner før jeg heller på vannet. Den blir søtere på smak på denne måten. Jeg knuser den og fordeler før jeg har i kokosmelken. Jeg pleier å kutte grønnsakene underveis i stekingen i den rekkefølge de står på listen og rører rundt for hver gang jeg har i en ny ingrediens.

Når grønnsakene har fått en omgang i kjelen tilsetter jeg fiskesaus etter smak. Det er den som utgjør kraften som setter smaken sammen med de gode ingrediensene. Selv er jeg vár for annen kjøpebuljong ettersom den nesten alltid er tilsatt gjær. Så tilsetter jeg vann slik at grønnsakene er dekket og setter varmen opp for å sette i gang kokingen. Når den er i gang slår jeg platen ned på lav putring i 10 minutter. Om du ønsker at gulrøttene skal være litt krispy, så venter du med å tilsette dem 5 minutter.

Deretter heller jeg på kokosmelken og rører den inn. Etter en liten stund smaker jeg til og sjekker at suppen har nok salt, tilsetter mer fiskesaus om nødvendig.

Til slutt tilsetter jeg laksebitene i spisestore stykker som passer til skje, rører bitene forsiktig inn og lar hele gryten hvile 2-3 minutter før servering. Drysser over basilikumen.

Jeg serverer fiskesuppen med nykvernet pepper (eventuelt godt brød/nan).

Denne porsjonen passer til 4 som forrett eller kveldssuppe og 2 som middag.

Vel bekomme!

I ettertid, på leting etter et foreløpig bilde, ser jeg jo at det er en mengde asiatiskinspirerte laksesupper på nettet. Tips til hvordan du kan bruke kokosmelk.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: