Tebrødet den norske tvillingen til den italienske biscottien

Tebrød er en av mine favoritter til jul, kan minne om den italienske biscottien. Med hakkede mandlene som blir deilig brent når de strøs oppå før steking og revet sitronskall, som løfter hele smaksopplevelsen og setter oss i den rette julestemningen.

Ingredienser

250 g usaltet smør
250 g farin
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 egg
revet skall av en sitron

Pynt:
50 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp eggene lett og hold av litt til pensling. Tilsett eggene og det tørre – melet sammen med bakepulver, vaniljesukker og revet sitronskall litt etter litt annenhver gang. Kna deigen jevn, den skal være fast i konsistensen. Sett gjerne deigen til hvil i kjøleskapet natten over.

Del deigen i fire biter og trill ut pølsene like lange som stekeplaten. Fordel to pølser på bakepapirdekket bakeplate. Press de flate med en kniv, pensle med egg og dryss hakkede mandler over.

Stek kakene midt i ovnen ved på 200°C i ca. 20 min. Ta de ut av ovnen og avkjøl i noen minutter. Skjær deretter lengdene på skrå i jevne skiver med en skarp kniv. Avkjøles helt på rist før de legges i kakeboksen.

Ettersom jeg ikke fant min familieoppskrift så tittet jeg rundt på nettet og har samlet informasjon her og der og endt opp med noe jeg synes å huske…

God Jul & god fornøyelse!

Kilder

Millasmat.com

Det søte liv

Trines matblogg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: