Skisse og ferdig kjole

Verdis Requiem fordrer en ny lang svart kjole

Min datter synger i kor og denne uken er hun med i fremføringen av Verdis Requiem i Oslo Konserthus noe som fordrer en ny lang svart kjole. Hun er dessuten flink til å tegne og skisset et ønske som jeg forsøkte å følge.

20130320 Kjoleskisse tegnet av JosefinaMed kort tidsfrist og lavt budsjett var det mulig å sy en enkel kjole. En rask tur innom Paduro resulterte i et enkelt mønster fra Onion og 2 1/2 meter sort stretchfløyel, samt et kult skrin med stoffsaks, målebånd og sprettekniv.

Onion mønsteret har et omstag med størrelsesanvisning og enkel beskrivelse av hvordan du tar valg og jobber. Selve mønsteret ligger inni og er et tosidig ark med mønsterdeler tegnet inn i str. 34-46.

For å tegne over mønsterdelene trenger du papir. Selv bruker jeg bakepapir som er halveis gjennomsiktig, det gjør det lett å se og tegne av mønsteret som du legger under. Jeg tegner kun av den/de størrelsene jeg trenger, det kan være du må mikse størrelser, se beskrivelsen på mønsteret for hvordan du gjør dette.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Stoffdelene setter du sammen med knappenåler ved endepunkter og krysspunkter først så langs sømlinjene imellom. Du syr etter knappenålene og trekker dem ut etterhvert som du kommer til dem. Ved å sy på denne måten ødelegger du ikke synålen i maskinen. Der hvor to kryssende sømmer møter hverandre setter du knappenålen på tvers slik at sømmene ikke forskyver seg.

Du kan se og høre Verdis Requiem på NRK 2 1. påskedag 31.03.2013 21:15

Oslo Filharmoniske Orkester markerer 200 års jubileet for Giuseppe Verdi med en storslagen fremførelse av hans Messa da requiem. Dette er blitt stående som et av de mest folkekjære og talende verk i sin sjanger. Requiet blir ofte betegnet som “opera for konsertsalen” og det er også det første store verket som Verdi skrev etter operaen Aida. Solistene er håndplukkede Verdi-spesialister; Serena Farnocchia, sopran, Julia Gertseva, mezzosopran, Michael Fabiano, tenor, Michele Pertusi, bass sammen med Oslo Filharmoniske Kor og Orkester samt koret Schola Cantorum. Alt under ledelse av Jukka-Pekka Saraste.

Opptak fra Oslo Konserthus forrige lørdag. Presentert av Arild Erikstad.

20130328 Sort lang kjole i nervøs fløyel


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar