roser som har ligget på is

når rosene henger med hodet …

da er gode råd dyre … hjeeeelp

og hjelp fikk jeg ved å google “når rosene henger med hodet” og fikk flere alternativer blant annet Roser! – Kvinneguiden Forum jeg valgte å følge isvannrådet da det var allerede for sent å “koke” rosene 🙂

29.08.2005 (10:53) – Bare ikke gjør som jeg gjorde, første gangen jeg fikk roser av en gutt… “Skyll rosen under glovarmt vann”, sa mamma.. Jeg gjorde det.. murvegg.gif(Hun mente selvfølgelig stilken.. stakkars rosene var døde..) Forøvring, det vi gjør for å beholde dem, er at når dem henger med hodet, legger vi (hele) rosen i isbad. La den ligge en times tid. Ta den opp, snitt dem på nytt (det er viktig å gjøre en gang i blant) og skyll stilken i varmt vann. (Der hvor du snittet den)

29.08.2005 (10:29) – Roser må skråskjæres med en skarp kniv. De som ligger i skuffen holder ikke, mens en tapetkniv er perfekt. Skjær så lange snitt som mulig, men det er viktigere at snittet er rent enn at det er langt. Fjern alle blader og torner som kommer ned i vannet. Blader og torner gir grobunn for bakterievekst, og det forringer rosene. Sett rosene i så varmt vann som mulig uten at det damper av vannet. Varm damp ødelegger bladene. Varmt vann fra springen holder. Bruk Vitabric eller holdbarhetspulver. Hvis du ikke har det gjør en dråpe klorin nytta. Legg også i et par energigivende sukkerbiter. Lar du Rosene stå kjølig når du ikke er der (Sover/på jobb) holder de lenger. Fjern stilker/blader som begynner å mugne eller råtne. Skift vann om nødvendig. Lykke til!

burde vel ha tatt et førbilde også … uansett her er resultatet 😀

roser som har ligget på is

takk for rosene kjære J;_)))


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “når rosene henger med hodet …”

 1. Bjørg avatar
  Bjørg

  Hva gjør jeg galt når mine flotte relativt langstilkede røde roser rotner i selve blomsterfestet? Samtidig er bladverket fint og grønt og skyter faktisk nye skudd!

 2. ingebjørg s thoresen avatar

  @Bjørg
  hei bjørg, har opplevd det samme selv en gang og ble egentlig så lei meg at jeg ikke en gang klarte å gå tilbake til forretningen å be om nye.

  tror det ikke har med deg å gjøre, rosene dine er skadet fra før — har nok fått seg en knekk eller kanskje en forfrysning i disse kuldedager — ta turen tilbake til blomsterforhandleren og be om nye og ha med de gamle 🙂

  J;_)))

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: