redesign vs design vs redesign …

det blir kurs i “redesign av gamle klær” til helgen og tanken er å ta noe gammelt og gjøre noe med det, hvor mye man ønsker og har behov for å forandre er opp til hver enkelt og vi skal gå igjennom og se litt på de forskjellige mulighetene …

jeg tok en tur på nettet og leste litt om hva som blir sagt om begrepet  … tar vi utgangspunkt i følgende motto fra george kubler, kunsthistoriker, 1962:

Everything made now is either a replica or a variant of something
made a little time ago and so on back without break to the first morning of
human time.

blir artikkelen av jan michl om redesign prosess uten ende selvforklarende …

Begrepet redesign har den fordel at det inneholder selve ordet design, samtidig som det forteller at designeren bygger videre på tidligere utført arbeid. Poenget er ikke å erstatte ordet design med ordet redesign, men å fremme et pedagogisk perspektiv der begrepet redesign blir et utfyllende konsept til begrepet design. Dette mener jeg er viktig bl.a. fordi redesignperspektivet gjør det betydelig lettere, både for blivende designere men også for publikum, å forstå hva designere egentlig gjør, og hva designkultur går ut på: at designere alltid bygger på andre designeres arbeid, at designprosessen i hovedsak består i forbedring eller videreutvikling av tidligere løsninger, og at alle nydesignede objekter følgelig har en stor historisk bredde og dybde.

Fretex Redesign Prosjekt bruker begrepet og

utvikler nye designprodukter av brukte materialer. Produktene, som er laget av materialer gitt til Frelsesarmeen, blir formgitt av norske designere og produsert ved norges største attføringsbedrift.

så det skal bli spennende å se hvor kreative deltagerne er i forhold til hva de har med seg som utgangspunkt for redesigningen i helgen og hvilken løsning de benytter i fortsettelsen …

gleder meg til kurset og mulighetene som ligger og venter … vel møtt!

J;_)))